Naar content

Team van ondersteuning

We bieden verschillende vormen van begeleiding en ondersteuning. Daar hebben we dus ook verschillende mensen voor. Samen zijn ze ons team van ondersteuning. Het is goed om te weten bij wie je terecht kunt.

Wat is jouw vraag? Gaat het over iets algemeens? Of iets specifieks, zoals dyscalculie of dyslexie? Hieronder staat wie je waarbij kan helpen.

Belangrijke contactpersonen

Team en samenwerking

We hebben de mentor en de teamleider als eerste aanspreekpunt. De CPO (Coördinator Passend Onderwijs) helpt hen. De decanen helpen met je studiekeuze. Vertrouwenspersonen kun je vragen als je iets in vertrouwen wil vertellen.

Samenwerking

We werken ook met anderen samen als dat nodig is. Bijvoorbeeld met schoolverpleegkundigen, schoolartsen, leerplichtambtenaren, samenwerkingsverband ZHW, schoolmaatschappelijk werk, Rebound Den Haag, onderwijs jeugdzorg, schoolwijkagenten en gezinscoaches.

Ondersteuners

Mentor

Je mentor is je eerste aanspreekpunt. Je kunt naar je mentor toe met vragen en problemen. Of als je gewoon iets wil bespreken. Je hebt elke week een twee mentoruren met je mentorklas. Je kunt ook op een andere tijd naar je mentor toe. Jouw mentor kan ook naar jou toekomen of jou inschrijven voor extra ondersteuning.

In de bovenbouw ga je een profiel en vakken kiezen. En na de bovenbouw ga je een vervolgopleiding doen. Dat zijn allemaal belangrijke keuzes. En heel veel informatie. Jouw decaan weet hoe al die informatie werkt. Die helpt jou met keuzes maken. In gesprekken met je decaan ga je dus samen kijken wat jij wil gaan doen, en hoe je dat kan bereiken.

De remedial teacher is een beetje een leraar en coach in één. Als jij ergens vast loopt met leren, dan ga je naar de remedial teacher. Dat kan zijn vanwege dyscalculie of dyslexie. Of omdat de lesmethode niet bij jou past. Samen ga je kijken hoe jij het beste leert. Het is dus geen bijles, maar het gaat over hóe jij leert. De remedial teacher leert jou met oefeningen en advies hoe je beter leert. Zo haal je samen de achterstand in.

De coördinator passend onderwijs houdt de boel in de gaten. Gaat alles goed, of heb jij behoefte aan ondersteuning? En welke ondersteuning is dat dan? De CPO werkt bijvoorbeeld ook samen met de schoolartsen en leerplichtambtenaren.

Op Maris College Statenkwartier vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. We willen dat iedereen wordt geaccepteerd en elkaars verschillen worden gerespecteerd. Pesten past hier niet bij.

Onze anti-pestcoördinator en medewerker gaan met leerlingen in gesprek wanneer er een vermoeden is van pestgedrag. Door hier direct iets mee te doen, houden we de sfeer op school positief.

Meer over onze school

Wil je meer weten over onze school? Bijvoorbeeld hoe het gebouw eruit ziet? Of welke niveaus we hebben? We hebben ook superleuke naschoolse activiteiten. Of kom naar de open dag! Al die informatie kun je vinden via deze linkjes. Volg ons op onze Instagram account?

Jouw mentor is iemand waar je altijd bij terecht kan met je vragen.

1e-jaars leerling, Statenkwartier
Neem contact op