Basisberoeps, kaderberoeps & theoretische leerweg

Op Maris Statenkwartier verbinden we leren uit een boek met leren in de praktijk. In het kleine schoolgebouw in een gemoedelijk zijstraatje van “De Fred” kennen docenten elke leerling bij naam. We zijn trots op ons veilige schoolklimaat en plezierige werk- en leeromgeving. Als je jezelf veilig en prettig voelt, kun je beter leren.

We stimuleren iedere leerling om onderwijs te volgen op het hoogst mogelijke niveau. Daarom is er een brede brugklas, waar iedereen les krijgt op vmbo kader/tl niveau en besteden we extra aandacht aan het vergroten van de taal- en leesvaardigheden tijdens de lessen LAO (Lezen en Algemene Ontwikkeling).

Zowel in de brede brugklas als de reguliere basis/kader brugklassen klassen bieden we vmbo-basis, -kader, basis/kader, kader/TL of Theoretische Leerweg (TL) met of zonder Leerweg Ondersteunend Onderwijs (LWOO).

Onze locatie is uniek vanwege de keuze aan bijzondere beroepsrichtingen waarbij we met Media, Design & ICT één van de weinige vmbo scholen in Den Haag zijn. Het praktijkvak Wonen & Interieur  combineert ‘harde techniek’ met decoratie, stoffering en ontwerp. En Management & Hospitality vormt een brede basis voor vervolgopleidingen in de zorgsector én de hotel- en horecabranche.

Actueel
Neem een online kijkje
Examens

Wil je precies weten voor welke vakken je examen moet doen en waar je per vak op getoetst wordt?

Alles rondom de examennormen is nauwkeurig geregeld op het Maris College.

Aangepaste PTA’s beroepsgerichte profielvakken

Groep 7 & 8

Wat leuk dat je meer wilt weten over Maris Statenkwartier! Bij ons kun je terecht met het advies vmbo-basis, – kader en tl (mavo).

Om een goede indruk te krijgen van onze school organiseren we Open Dagen en online activiteiten.

Agenda
Contact
Adres

Antonie Duyckstraat 126
2582 TR Den Haag

Contact gegevens

Tel:  070 355 12 77

Telefonisch bereikbaar

Maandag t/m vrijdag
07.30 – 16.00 uur

Hoofd van deze locatie

Dhr. B. de Haan Locatiedirecteur