Je kunt vrij aanvragen. Dat doe je met een verlofformulier, bij de locatiedirecteur. Je moet dan wel een goede reden hebben. Daar zijn regels voor. Zorg dat je ruim op tijd je verlof aanvraagt. Zeker 8 weken van tevoren. Het verlofformulier vind je bij "Belangrijke documenten".
Lukt dat niet? Leg dan uit waarom het niet eerder kon. De directeur besluit of je inderdaad vrij kunt krijgen. In de schoolgids staat precies hoeveel dagen je verlof kunt vragen.
Je mag een paar dagen verlof vragen voor een huwelijk, een begrafenis en ziekte. Hoeveel dagen je precies mag aanvragen, dat hangt van de situatie af. Is het huwelijk in het buitenland, dan mag je maximaal 5 dagen verlof. Is het in Nederland? Dan 1 tot 2 dagen. Zorg dat je bijvoorbeeld de trouwkaart kunt laten zien.
Voor een verhuizing, een werkjubileum, een huwelijksjubileum en een religieuze feestdag kun je ook 1 dag verlof aanvragen.
De directeur kan maximaal 10 aaneengesloten dagen verlof per jaar geven. Heb je meer nodig? Dan moeten je ouders toestemming hebben van de leerplichtambtenaar.
Het kan ook zijn dat je een andere reden hebt: Een medische afspraak die niet buiten schooltijd kon. Of een wettelijke verplichting. Dat zijn situaties waar jij en je ouders er niets aan kunnen doen. Dit noemen we ‘gewichtige omstandigheden’.
De directeur of de leerplichtambtenaar bepaalt per situatie hoe lang je hier verlof voor krijgt.
Vul het verlofformulier in, deze vind je onder belangrijke documenten. Deze is voor de directeur of de leerplichtambtenaar. Zet daarin wat de reden is voor het verlof. Doe daar een trouwkaart of ander bewijs bij. Lever deze minstens 8 weken van tevoren in. Ben je later? Zet dan erbij waarom je het later aanvraagt.
Nee, je mag geen vrij voor gewoon familiebezoek. Is het een huwelijk, begrafenis, ambtsjubileum of huwelijksjubileum? Dat kan wel.
Nee. Je mag niet langer weg zijn dan de officiële vakantieperiode. Je mag dus niet de eerste dagen van het jaar missen. Je mag ook niet eerder weg op vakantie. Het is belangrijk dat je alle schooldagen er bent.
Het brugklaskamp was echt leuk! We gingen kamperen in tentjes, kregen surfles en sprongen van een hoge schans af!
Suggesties