Mavo & tweetalig mavo

Midden tussen de sportvelden in de Vogelwijk vind je onze kleine school met veel kleur en een fijne, gezellige sfeer. Onze deuren staan wagenwijd open voor iedereen met een mavo (tl) advies. Persoonlijke aandacht voor iedere leerling staat hoog in het vaandel. Wat ons uniek maakt is dat we de enige school in Den Haag zijn met een tweetalig mavo. Tweetalig onderwijs bereidt leerlingen goed voor op onze internationale samenleving waarvoor niet alleen talenkennis, maar ook kennis van Europa en de landen om ons heen belangrijk is. En waar kan dat beter dan middenin Den Haag als internationale stad van vrede en recht?

Maris Houtrust heeft nauwe banden met Maris Belgisch Park. Van onze leerlingen die de mavo volgen op Houtrust is er jaarlijks een groot percentage dat doorstroomt naar havo 4 op Belgisch Park. 

Actueel
Neem een online kijkje
Tweetalig onderwijs

Wat ons uniek maakt is dat we de enige school in Den Haag zijn met een tweetalig mavo. Als je hiervoor kiest, volg je in de onderbouw 70% van de lessen in het Engels. Bij wiskunde of geschiedenis bijvoorbeeld wordt een Engelstalige methode gebruikt en spreekt de docent tijdens de les alleen Engels. Zo bereiden we jullie goed voor op een steeds internationaler wordende samenleving, en waar kan dat beter dan middenin Den Haag als internationale stad van vrede en recht?

Examens

Wil je precies weten voor welke vakken je examen moet doen en waar je per vak op getoetst wordt?

Alles rondom de examennormen is nauwkeurig geregeld op het Maris College.

Groep 7 & 8

Wat leuk dat je meer wilt weten over Maris Houtrust. Bij ons kun je terecht met een mavo en mavo/havo advies en tweetalig onderwijs. We zijn een kleine en sfeervolle school met veel persoonlijke aandacht voor al onze leerlingen.
Op Houtrust kom je niet alleen om lessen te volgen, maar ook om volop mee te doen aan de vele extra sportactiviteiten die we organiseren.

Om een goede indruk te krijgen van onze school organiseren we Open Dagen en online activiteiten.

Agenda
Contact
Adres

Tjalie Robinsonduin 74
2566 HD Den Haag

Contact gegevens

Tel: 070 711 96 96

Telefonisch bereikbaar

Maandag t/m donderdag
07.30 – 16.30 uur
Vrijdag
07.30 – 15.30 uur

Hoofd van deze locatie

Mevr. B.F.M. van Engelen Locatiedirecteur