Maris College

Wij verbinden ons aan jouw toekomst

Filmfestival Maris Belgisch Park

Filmfestival Maris Belgisch Park

Het was eindelijk weer zover… De tweede editie van ons Maris BP Filmfestival!
De leerlingen van Woord & Beeld gingen de afgelopen tijd aan de slag met het maken van films met het thema Parallel Universe/The Other You. Waar de één inspiratie haalde uit sciencefictionfilms, zocht de ander het meer in het reële leven. Er werden animaties, speelfilms, videoclips en documentaires gemaakt.

Een selectie van deze films werd vertoond tijdens het Filmfestival. Voorafgaand aan dit festival konden de W&B leerlingen uit de 2e en 3e klassen workshoppen volgen van externe experts uit de filmwereld. Leerlingen gingen bij de grime-workshop aan de slag om nep-wonden te maken, bij de folio-workshop werden er geluiden gemaakt met alledaagse voorwerpen en bij de film-acteer workshop kregen leerlingen les van acteur Nick Golterman, die je kunt kennen uit “Komt een Man bij de Dokter” en “Weg van Jou”.

Om 14.15 uur werd het festival feestelijk ingeluid door de Brassband Legendairs, waarna de geur van popcorn alle leerlingen uit de 1e, 2e en 3e klassen het auditorium introk. De geselecteerde films werden vertoond op het grote scherm en aan elkaar gepraat door docenten en talentvolle leerling-presentatoren. De juryleden met onder andere onze leerling en meervoudige winnaar NFFS Levi Numann hadden de lastige taak om de winnaars te kiezen uit de geselecteerde films.

En daar was het moment aangebroken: de prijsuitreiking! De prijs voor de beste animatie ging naar Max Klos uit de brugklas met zijn film ‘Ronald D. and we have no budget for a good title’. De jury maakt een diepe buiging voor dit jonge talent. De prijs voor Beste Film ging naar ‘Alledaags’ van Alexia Overdiep. Een speciale vermelding ging naar de film van Joëla Arnhem. Ook complimenten aan de meiden die zich durfden te laten zien. De prijs voor Beste Acteerwerk ging naar de film ‘Koken met Cocks’ met het lollige en humoristische acteerwerk van River Rooker, Emile Verkuil, Wout Benner, Janneau Guelen en Micah van der Laan.

Er werden niet alleen films gemaakt maar ook andere talenten werden aangeboord voor of tijdens het festival zoals het presenteren, maar ook bij het ontwerpen van de awards, het opbouwen en aankleden van de filmzaal, het bedienen van de techniek en het maken van de filmposters. Super te zien hoeveel talent we in huis hebben! Een dag dus vol creativiteit en applaus…

Op naar het volgende filmfestival!

Comments are closed.
mei 2023
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031