Maris College

Wij verbinden ons aan jouw toekomst

De Vrije School Den Haag en het Maris College zoeken een mentor (m/v) 1e klas


Aanstellingsomvang 0,5-1,0 fte (in overleg)
Inschaling: schaal LC
Start augustus 2023


Wij zoeken een mentor voor de 1e klas van onze leerweg vmbo basis/kader*. Een stabiele en ervaren docent die goed thuis is in het vrijeschoolonderwijs. Je bent bevoegd voor een of meer vakgebieden in het voortgezet onderwijs en affiniteit met de doelgroep is een pre.


Door periodelessen, vaklessen en mentorlessen te verzorgen ontstaat ruimte voor een goede band met onze leerlingen. Je werkt samen in een klein enthousiast team. Een ander belangrijk deel van jouw taak bestaat eruit jouw ervaring met enthousiasme over te brengen.

Je komt in dienst bij De Vrije School Den Haag en wordt gedetacheerd aan het Maris College.


Kennismaken en solliciteren
Vragen over deze functie kan je stellen aan: Danielle Duijmelinck (teamleider Maris Waldorf) via d.duijmelinck@mariscollege.nl
Een sollicitatie – motivatie en cv – richt je aan Eelke van Dijken (rector De Vrije School Den Haag) via directie@vsdenhaag.nl. Reacties uiterlijk maandag 6 maart 2023.

Eerste gespreksronde vindt plaats op: maandag 13 en donderdag 16 maart tussen 09.00 uur en 13.00 uur. Een tweede ronde is gepland op donderdag 23 maart van 09.00 tot 12.00 uur.

* Deze leerweg – ook wel vrijeschoolstroom genoemd – is een samenwerking tussen het Maris College en De Vrije School Den Haag. Zij is gestart in augustus 2022 met één eerste klas met 17 leerlingen. De leerweg groeit naar verwachting in vier jaar uit tot een afdeling met minimaal vier klassen. Zij wordt ontwikkeld om alle leerlingen met basis/kader advies een mogelijkheid te beiden om voortgezet vrijeschoolonderwijs te volgen. Het onderwijs is gebaseerd op de vrijeschoolpedagogie en didactiek en geïnspireerd vanuit het antroposofisch mens- en wereldbeeld. De leerweg volgt het vrijeschoolcurriculum, met als voorbeelden vrijeschoolafdeling The Young Waldorf School in Rotterdam. Voor nadere informatie zie https://mariscollege.nl/waldeck/waldorf/.

Comments are closed.