Maris College

Wij verbinden ons aan jouw toekomst

Maris Waldorf viert ‘Lichtmis’ feest

Leerlingen van Maris Waldorf vierden op 2 februari het feest van ‘Lichtmis’: Viooltjes planten en pannenkoeken bakken!
 
Super leuk! Maar niet zonder reden: Vroeger kon boerderijpersoneel maar op twee dagen per jaar (2 en 11 feb) van hoeve en werk veranderen. Het hernemen van het werk op de boerderij werd feestelijk gevierd met haardkoeken – later werden dat pannenkoeken.
 
In februari komen ook de zon en het licht terug na een lange winter. De donkere winterdagen zijn voorbij, de kippen beginnen weer eieren te leggen en we kijken uit naar de lente. Pannenkoeken verwijzen met hun ronde vorm en goudgele kleur naar de zon. Er wordt gezegd dat wie met Lichtmis pannenkoeken eet, een rijk en gelukkig jaar voor de deur heeft staan. Een uitstekende reden, vinden wij!
Comments are closed.