Maris College

Wij verbinden ons aan jouw toekomst

Leerling Maris Bohemen de eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag!

‘’Een reis door de stad waar mijn leven compleet voelt: Den Haag’’ is verkozen tot winnend gedicht. Schrijfster Chelsy Valentina mag zich daarmee één jaar lang de Jonge Stadsdichter van Den Haag noemen.

Couplet uit het winnende gedicht van Chelsy Valentina
De stad is waar we uitstappen
Het is je self care moment.
Je hoort het gelach en de vrolijkheid
Plek waar verhalen en geschiedenis bij elkaar komen.

Finale Nationale Gedichtendag
Tijdens de finale op Nationale Gedichtendag in de Centrale Bibliotheek droegen acht scholieren hun gedicht voor. De leerlingen hadden de afgelopen tijd, onder begeleiding van Huis van Gedichten, hun werk geschreven. Het gedicht van Chelsy werd gekozen door de jury, onder leiding van voormalig Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

Wethouder Cultuur, Saskia Bruines maakte de winnaar bekend: ‘’Het mooie van dit initiatief is dat het jongeren stimuleert om na te denken over zichzelf en de wereld om hen heen. Maar ook creatief met taal en performance aan de slag gaan. Want de liefde voor lezen, schrijven en spreken schuilt overal. In literatuur en poëzie, maar ook in liedteksten en op Instagram.’’

Lees meer over dit initiatief

Comments are closed.
januari 2023
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031