Maris College

Wij verbinden ons aan jouw toekomst

Technasium: Een gezonde vissnack

Hoe kan je Noordzeevis aantrekkelijker maken voor jongeren? Dat was de opdracht van het vak Onderzoek & Ontwerpen voor de brugklasleerlingen van het Technasium op Maris Belgisch Park.

De leerlingen gingen in groepjes aan de slag als voedingsmiddelentechnoloog. In 6 weken tijd ontwikkelde zij een gezonde vissnack die ook nog eens duurzaam verpakt moest zijn. Deze snack moest jongeren verleiden meer Noordzeevis te eten. Naast het ontwikkelen van een snack werden de leerlingen ook uitgedaagd na te denken over hoe ze jongeren het beste konden bereiken. Ze dompelden zich onder in de wereld van (Noordzee)vis en consumptie en kwamen terug met verbluffende resultaten.

En de winnaar is…
Visrecepten.nl werd gevraagd als vakjury de nieuwe vissnacks zorgvuldig te keuren. Ondanks het een lastige keuze was, is er toch een winnaar gekozen. De krokante Doritos viskoekjes bedacht door de leerlingen van Maris Belgisch Park waren de absolute winnaar! Naast dat de koekjes heerlijk waren, had het team ook een originele verpakking.

Wil jij dit koekje ook proeven? Bekijk het hier

Comments are closed.
juli 2023
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31