Maris College

Wij verbinden ons aan jouw toekomst

Visie op onderwijs

Het Maris College biedt voortgezet onderwijs langs de kust van Den Haag. Zes kleinschalige locaties hebben ieder een eigen onderwijsprogramma met ten minste twee opeenvolgende leerwegen/niveaus. Dit biedt leerlingen kansen om door te stromen naar een hoger onderwijstype dan waarmee zij in de brugklas binnenkwamen.

‘Opstromen’ naar een hoger niveau

De ervaring leert dat dit ook het geval is. Het landelijk gemiddelde voor ‘opstroom’ van 4TL (mavo) naar 4 Havo is 17%. Bij Maris is dit maar liefst 35%. Door de kleinschalige opzet van de locaties voelen leerlingen zich erkend en herkend, wat een groot gevoel van veiligheid geeft. De ambities zijn per locatie anders, want ze zijn aangepast aan de verschillende leerachtergronden van de leerlingen. Maar wij dagen elke leerling uit om goed te presteren en onze school met een zo hoog mogelijk diploma te verlaten. De slagingspercentages van het Maris College zijn uitzonderlijk hoog en daar zijn we trots op.

Talentontwikkeling binnen en buiten de school

We willen dat iedereen – leerlingen én medewerkers – zich op het Maris College thuis voelt. Betrokken docenten, heldere schoolregels en nieuwe of gerevitaliseerde gebouwen dragen daaraan bij. Alle locaties hebben een gezellige aula en ruime pleinen om bij goed weer de pauzes buiten door te kunnen brengen. Leerlingen ervaren dat de school er voor hen is, zij zijn er mede-eigenaar van. De hele schoolgemeenschap, over alle locaties verspreid, straalt saamhorigheid uit. We bieden een veilige omgeving, waar leerlingen goede begeleiding krijgen. Op het Maris College krijgt iedereen kansen om zijn talenten te ontwikkelen, binnen het lesprogramma, maar zeker ook daarbuiten in de sport- en cultuurevenementen.

 

 

Schoolplan

Elke vier jaar stelt het Maris College een schoolplan op.

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930