Maris College

Wij verbinden ons aan jouw toekomst

Techniek aan Zee

Het Maris College is de grootste school van Den Haag. Met vijf technische vmbo-locaties, een Technasium en een gemotiveerd docententeam, staan we klaar om jongeren toe te rusten voor een toekomst in de techniek. Het doel van Maris Techniek aan Zee is leerlingen inspireren en verwonderen voor techniek door leren, denken, ontwerpen en maken. Maris biedt techniektalent alle kansen!

We hebben de Noordzeekust als proeftuin. We gaan met leerlingen naar buiten en we hebben een leslokaal op het mooiste plekje van de haven van Scheveningen. We werken samen met het basisonderwijs en het mbo, om alle niveaus goed op elkaar aan te laten sluiten.  

Hotspot 

Sinds september 2020 is de Hotspot, in de voormalige kantine van de Visafslag, na een grondige verbouwing, gerealiseerd en in gebruik genomen. Op deze unieke locatie is een unieke techniekexperimenteerruimte gerealiseerd.  In regio Haaglanden is het Maris College op dit moment de enige school met een Hotspot.

De Hotspot is uitgerust met de nieuwste apparatuur waar leerlingen expedities volgen. Elke expeditie duurt drie uur. In die tijd gaan de leerlingen experimenteren met thema’s als; microbits en robotarmen programmeren, wind- en zonne-energie, drone vliegen, etc. en doen dit met behulp van apparatuur zoals de windturbine, waterbassin, 3D printer, lasersnijder, shredder en lasersnijder.

Expeditie voor de basisscholen 

Iedere dinsdagmiddag vanaf 13.45 uur ontvangen wij een groep 8 van verschillende basisscholen. De leerlingen maken kennis met techniek en zonne-energie. Bent u een leerkracht die graag met de groep een expeditie wil doen in de Hotspot? Neem dan contact op! 

 

Speciaal voor bedrijven 

Wij doen een beroep op alle technische bedrijven in de regio. Samen zorgen we voor toekomstig technisch talent!  Neem gerust contact op voor een mogelijke samenwerking. We maken graag kennis om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.   

Contact 

Marie-Anne van der Toorn 

projectleider Techniek aan Zee 

E: techniekaanzee@mariscollege.nl 

T: 06 520 07 767 

mei 2024
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031