Maris College

Wij verbinden ons aan jouw toekomst

Ouderraad

Het Maris College vindt inspraak en medezeggenschap belangrijk. Door inspraak en medezeggenschap geven de belangrijkste doelgroepen van het Maris College hun stem aan het beleid van de school. De inbreng van leerlingen en hun ouders of verzorgers en de docenten wordt op prijs gesteld. Hier zijn een aantal overlegvormen voor namelijk de ouderraad,leerlingenraad en de medezeggenschapsraad. Lees hieronder meer over de ouderraad

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is groot, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. In één klap zijn die kleine kinderen grote zelfstandige pubers die het allemaal zelf moeten, of vooral zelf willen uitzoeken.

Zou u nu toch graag meer inzicht willen hebben in de gang van zaken op het Maris en zelfs een beetje invloed willen hebben op wat er op school gebeurt, dan kan dat wel in de ouderraad.

Op elke locatie is er een ouderraad, eventueel bijgestaan door klassenouders. Klassenouders onderhouden nauw contact met de mentor en de overige ouders uit de klas van hun kind. Zij beheren, indien gewenst, een groepsapp om informatie en vragen op te halen bij ouders en te communiceren met school.

De ouderraad kan – indien daar behoefte aan is – thema-avonden organiseren over relevante onderwerpen voor zowel kinderen als ouders, zoals het gebruik van social media, omgaan met pesten of voorlichting over alcohol en drugs.

Interesse?

Lijkt het u wat om mee te denken? Meld u zich dan bij de locatiedirecteur, of bij de mentor van uw kind.

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930