Naar content

Nieuws

Symposium "Een cultuur van hoge verwachtingen & De Transformatieve school"

13 sep 2024

Dinsdag 10 september jl. vond op Maris College Belgisch Park het symposium "Een cultuur van hoge verwachtingen & De Transformatieve School" plaats. Het door De Transformatieve School, Maris College en Gelijke Kansen Alliantie georganiseerde symposium werd door ruim 230 enthousiaste onderwijsleiders bezocht.

Na de opening door algemeen directeur Jeroen Bos en Iliass El Hadioui, nam keynote-spreker Gert Biesta (onderwijspedagoog) ons vanuit kritisch-pedagogisch perspectief mee op het publieke discours over kansengelijkheid en de pedagogische opdracht van scholen.
 
Na de door de leerlingen van Praktijkschool de Einder voortreffelijk verzorgde lunch, werd de publicatie "Een cultuur van hoge verwachtingen" door Cees Kom (OCW/GKA) en Jeroen Bos gepresenteerd. Deze evaluatie geeft inzicht in hoe scholen het TS-gedachtengoed internaliseren, toepassen en borgen in de onderwijspraktijk. Ook geeft de evaluatie tips en stof tot nadenken over de (verdere) implementatie van dit gedachtengoed.

Meer informatie

Meert weten? Download dan de onlineversie van Een cultuur van hoge verwachtingen. Met dank aan Frisse Blikken voor het uitvoeren van de evaluatie. Zowel de Transformatieve School Methode als het Maris College, ontwikkelen zich door via Ontwikkelkracht: Samen bouwen aan beter onderwijs!


 


 

Meer afbeeldingen

Klik om de afbeelding groter te bekijken
Lunch verzorgd door Praktijkschool de Einder