Basis- & kaderberoepsgerichte leerweg

Op Maris Waldeck ontdekt iedere leerling zijn of haar talent, niveau en beroepsperspectief. We bieden een vertrouwde, kleinschalige, veilige en kansrijke leeromgeving voor onze leerlingen. Zo dagen we iedereen uit het beste uit zichzelf te halen en we streven naar een zo hoog mogelijk diploma voor elke leerling. Op Waldeck werken we vanuit de grondgedachte dat lesstof beter beklijft als leerlingen actief betrokken zijn bij de lessen. Daarom vinden we het belangrijk dat ze leren samenwerken en zelf op zoek gaan naar vragen en antwoorden.

We bieden vmbo-basis, -kader of basis/kader met eventueel LeerWeg Ondersteunend Onderwijs (LWOO). 

Actueel
Neem een online kijkje
Waldorf

In samenwerking met De Vrije School Den Haag start per augustus 2022 Maris Waldorf. Hierdoor kunnen we leerlingen met de adviezen vmbo basis- en kader, nu ook vrijeschoolonderwijs bieden.
Maris Waldorf hecht, geheel volgens het gedachtengoed van het vrijeschoolonderwijs, veel waarde aan onderwijs dat de creativiteit en “handigheid” van haar leerlingen prikkelt. Naast het periodeonderwijs van de zaakvakken is er ook periodeonderwijs voor kunstzinnige en ambachtelijke vakken zoals schilderen, handenarbeid, textielverwerking, koken, muziek en toneel.

Examens

Wil je precies weten voor welke vakken je examen moet doen en waar je per vak op getoetst wordt?

Alles rondom de examennormen is nauwkeurig geregeld op het Maris College.

Aangepaste PTA’s beroepsgerichte profielvakken

Groep 7 & 8

Wat leuk dat je meer wilt weten over Maris Waldeck!

Bij ons kun je terecht met het advies vmbo-basis, -kader, of basis/kader met intensieve begeleiding. Eventueel met LeerWeg Ondersteunend Onderwijs (LWOO).

We ondersteunen en motiveren onze leerlingen om eigen talenten te ontdekken in onze maandelijkse talentworkshops waarbij alle leerlingen zelf kunnen kiezen welke workshop ze willen volgen.

Om een goede indruk te krijgen van onze school organiseren we Open Dagen en online activiteiten.

Agenda
Contact
Adres

Toscaninistraat 187
2551 LW Den Haag
(klas 1 en 2; onderbouw)

Cantateplein 27
2553 VD Den Haag
(klas 3 en 4; bovenbouw)

Contact gegevens

Telefoon : 070 711 96 94

Email: waldeck@mariscollege.nl

Telefonisch bereikbaar

Maandag t/m donderdag
07.30 – 16.00 uur
Vrijdag
07.30 – 15.00 uur

Hoofd van deze locatie

Mevr. N. de Jong Locatiedirecteur