Over Statenkwartier

Maris College Statenkwartier

Op Maris Statenkwartier kunnen leerlingen terecht met het advies vmbo- basis, -kader en gemengde leerweg (gl). Ook leerlingen die leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) nodig hebben, kunnen bij ons terecht. Wij hebben mogelijkheden om deze leerlingen te ondersteunen, kleinere klassensamenstelling, herhalende instructies, maatwerk om achterstanden te verkleinen en trainingen die zich richten op welzijn. Onze school kenmerkt zich door de kleinschaligheid van de locatie. In het kleine schoolgebouw in een gemoedelijk zijstraatje van ‘De Fred’ kennen docenten elke leerling bij naam en worden zij dagelijks bij binnenkomst met een warm welkom ontvangen. Het personeel zorgt samen met de leerlingen en hun personeel voor een fijne en gemoedelijke sfeer.

Hoge verwachtingen

Iedere leerling wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Van theorie tot praktijk, van leren tot creativiteit, bij ons op school willen we dat jij het beste uit jezelf haalt.Wij verbinden ons aan jouw toekomst, daarom vinden wij het belangrijk om te ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn.

Het vinden, herontdekken of vergroten van je talent doen wij door het aanbieden van verschillende vakken. Naast de reguliere vakken zoals bijvoorbeeld Nederlands, Engels en wiskunde, hebben wij vakken zoals LAO, Skills en MDI. LAO (Lezen en Algemene Ontwikkeling) leert je onderzoekend te kijken naar de wereld om je heen, ook burgerschapsvorming staat bij dit vak centraal. Bij Skills maak je projectmatig kennis met onze verschillende beroepsrichtingen. Ook bieden wij in de onderbouw Science aan. Dit is een combinatie van biologie, natuur- en scheikunde en wordt gegeven in ons gloednieuwe laboratorium.

Beroepsrichtingen

Maris College Statenkwartier is uniek om haar bijzondere keuze aan beroepsrichtingen. Zo zijn wij een van de weinige vmbo-scholen in Den Haag met Media, Design & ICT. Daarnaast is het praktijkvak W&I (Wonen & Interieur) méér dan alleen ‘harde techniek’. Hier wordt namelijk ook geoefend met decoratie, stoffering en ontwerp. W&I sluit goed aan op vervolgopleidingen als het Hout en Meubileringscollege. Veel leerlingen die deze richting kiezen, willen later naar het Grafisch Lyceum. Tot slot vormt M&H (Management & Hospitality) een brede basis voor vervolgopleidingen in de zorgsector én in de hotel- en horecabranche.