Strand­excursie

Strandexcursie 

Op maandag 15 en dinsdag 16 apri 2019l zijn klas 2sA en 2sB van Maris Statenkwartier naar het strand gegaan met biologiedocent en Freek Vonk imitator meneer den Braven. Het doel van de excursie was om de leerlingen in aanraking te laten komen met alles wat er leeft voor de kust op 5 minuten van school. Hierbij werd gebruik gemaakt van materiaal van Natuur Milieu Educatie van de Gemeente Den Haag. Zo hadden de klassen de beschikking over een kornet. Een groot sleepnet die vaak nog door amateurvissers voor de Scheveningse kust wordt gehaald.

Een aantal leerlingen hebben zelfs het koude water getrotseerd en zijn met behulp van wetsuits en waadpakken het water ingegaan. De vangsten logen er niet om. Krabbetjes, scholletjes, een haring, meerdere kwallensoorten, garnalen en een kleine haring. Daarnaast hebben we ook de fauna op de stenen van het havenhoofd bekeken. Hier zitten schitterende paardenanemoontjes en zeesterren.

Maris Statenkwartier is hiermee een nieuwe traditie gestart om vaker gebruik te maken van het levendige ecosysteem dat vlak naast onze school ligt, het strand.

Dhr. den Braven, docent Biologie