Preventielessen drugs

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print
Share on email
Email

Bij de derde klassen komt Indigo langs en worden er preventielessen gegeven. In deze lessen zal er gekeken worden naar de werking en gevaren van drugs. Er zal een stukje informatie gegeven worden en later is er ook de mogelijkheid om individueel vragen te stellen mocht daar behoefte aan zijn.

Wat doet Indigo (DrugsKompas) nu precies:

Indigo preventie maakt zich sterk voor kinderen in het onderwijs. Voorlichting over alcohol, drugs, gamen en internetgebruik.

DrugsKompas is er voor jongeren (12-23 jaar) uit de regio Haaglanden die vragen hebben over alcohol en/of andere drugs. Ook ouders, docenten en intermediairs kunnen voor vragen bij hen terecht.

Er is veel aandacht voor drugs. Regelmatig wordt gewaarschuwd voor nieuwe drugs. Ouders/docenten maken zich zorgen. Daarom wordt er voorlichting gegeven op scholen. Maar wat zijn drugs eigenlijk? Wat doen ze nu precies?

Drugs zijn stoffen die het menselijk bewustzijn beïnvloeden en om die reden worden gebruikt. Drugs zijn middelen die de hersenen prikkelen waardoor er geestelijke en lichamelijke effecten optreden. Om die reden vinden wij het als school belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden.

Na de herfstvakantie vinden de voorlichtingen plaats.

 

Andere berichten

april 2021
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Archief Maris College