Nominatie Maris College Onderwijsprijs provincie Zuid-Holland

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print
Share on email
Email

Het Maris College is één van de drie middelbare scholen in Zuid-Holland die door de Stichting Nationale Onderwijsweek genomineerd is voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze prijs is bedoeld om bijzondere projecten in het onderwijs op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten.

Op woensdag 10 november 2021 maakt de jury bekend of het Maris College de Provinciale Onderwijsprijs wint en door mag gaan voor de Landelijke Onderwijsprijs. Deze zal worden uitgereikt in maart 2022 in Amersfoort, Nationale Onderwijsstad.

Het ingezonden project is Techniek aan Zee in de hotspot.

Projectleider Marie-Anne van der Toorn  is trots:

"Op de mooiste plek aan de haven maken leerlingen kennis met nieuwe technieken en leren door te experimenteren en te doen. Het is geweldig om te zien dat leerlingen soms verbaasd zijn over hun eigen kunnen en zelfs tijdens de pauze doorwerken”.

Om de jongeren te inspireren voor onder andere techniek en beroepen in en rondom de haven, is nodig dat zij, hun ouders en de techniekdocenten een juist beroepsbeeld hebben van (technische) beroepen. In regio Haaglanden is het Maris College op dit moment de enige school met een hotspot.
De hotspot is uitgerust met de nieuwste apparatuur waar leerlingen expedities volgen. Elke expeditie duurt drie uur. In die tijd gaan de leerlingen experimenteren met thema’s als; microbits en robotarmen programmeren, wind- en zonne-energie, drone vliegen, etc. en doen dit met behulp van apparatuur zoals de windturbine, waterbassin, 3D printer, vacuümvormer, shredder en lasersnijder.
Tweede en derdejaars leerlingen van alle locaties van het Maris College bezoeken een aantal keer per jaar de hotspot en doen telkens een nieuwe expeditie. Ook worden basisscholen uitgenodigd om expedities te doen in de hotspot zodat zij op jonge leeftijd geënthousiasmeerd worden voor techniek.

Op deze manier willen we laten zien dat werken in de techniek leuk en inspirerend is en een beroep doet op creatief denken. Zo willen we er vooral voor zorgen dat meer meisjes kiezen voor een toekomst in de technische sector.”

Algemeen directeur Judith van Biemen

Andere berichten

november 2021
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Archief Maris College