Over Kijkduin

Maris College Kijkduin

Maris Kijkduin neemt binnen het Maris College een unieke positie in. Leerlingen met een advies vanaf vmbo-basis, tot en met vmbo-tl die recht hebben op LeerWeg Ondersteunend Onderwijs (LWOO), krijgen hier in kleinere klassen alle nodige begeleiding van toegewijde onderwijs professionals. Elke week wordt er klassikaal extra aandacht besteed aan taal, rekenen en Executieve Functies. Waar nodig volgt maatwerk voor de individuele leerling. Dagelijks lezen we een half uur of wordt er op een andere manier aan taal gewerkt.

Veilige leeromgeving

Maris Kijkduin biedt een veilige leeromgeving aan leerlingen die nét dat beetje extra hulp nodig hebben, zonder al te veel nadruk te leggen op de hindernissen en moeilijkheden uit het verleden. Hier draait alles om het creëren van kansen en mogelijkheden. In de brugklas krijgen leerlingen met vmbo-basis t/m tl-niveau samen les. Hierdoor bieden wij ze langer gelegenheid om toe te werken naar hun hoogst haalbare niveau. Pas in de 2e klas stellen we vast op welk niveau ze in de bovenbouw examen mogen doen. 

Dienstverlening & Producten (D&P)

Op Maris Kijkduin lopen leerlingen al vanaf het eerste jaar stage. Iedereen krijgt les in de beroepsrichting Dienstverlening & Producten, die gelegenheid biedt om kennis te maken met beroepen uit vrijwel alle sectoren. Zo oefenen zij met koken, techniek, filmen, websites bouwen en apps ontwikkelen, toneel spelen en organiseren zij sportactiviteiten. Leerlingen die op Maris Kijkduin met LWOO een diploma hebben gehaald, starten met een enorme dosis praktijkervaring, goed voorbereid aan hun vervolgopleiding op het mbo. Maar ook leerlingen die, na het behalen van hun tl-diploma op Maris Kijkduin, naar de havo op Maris Belgisch Park willen, maken met de stevige basis die hier is gelegd, een uitstekende kans op een soepele doorstroom.