Muziek op Houtrust

Muziek op Houtrust.

In het afgelopen schooljaar kunnen we weer terugkijken op een paar mooie muziekevenementen, zoals de kerstuitvoering van muziek & drama en klas 3 en 4 Flex Muziek, die een kijkje hebben genomen achter de schermen bij Musical de Lion King in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Praktijkexamen Klas 4 Flex Muziek

Verder hebben de leerlingen van klas 4 Flex Muziek afgelopen 2 april hun laatste concert gegeven voor een besloten gezelschap van ouders, vrienden en dierbaren. Dit als afronding van 4 jaar intensieve muziekles. Hiervoor kregen ze ook een mooi cijfer. We hebben genoten van alle mooie muziekstukken. Er werd gezongen, gespeeld op piano, gitaar en drum en zelfs gezongen onder het drummen! Het is duidelijk, dat de leerlingen na 4 jaar muziek veel verschillende instrumenten eigen hebben gemaakt!

YourStage Parkpop

Er is ook spannend nieuws. Door benadering van talentontwikkelingsprogramma YourStage mogen er een aantal leerlingen van Maris College Houtrust gaan spelen op het YourStage Podium op Parkpop. Parkpop is een gratis festival, wat plaatsvindt in het Zuiderpark. Jaarlijks trekt het ongeveer 200.000 bezoekers. Dit jaar zullen hier een aantal geselecteerde muzikale acts van Maris College Houtrust op het YourStage Podium staan. Op dezelfde dag treden artiesten op als Ilse de Lange, Ronnie Flex, Maan en de Canadese band Walk off the Earth, die als YouTube-sensatie doorbraken in 2012 en op festivals hebben gespeeld als Pinkpop en Rock Werchter. Wat een eer, dat onze leerlingen op hetzelfde festival mogen spelen! Kom vooral de band Redwood, Robin Kuipers en Klas 3 Flex Muziek aanmoedigen wanneer zij spelen op het YourStage Podium zondag 30 juni 2019!

Alvast veel luisterplezier! A. van den Hoek