14 november 2020
Filmfestival

De film Rimboesaus van Maris College alumni Nelson Tausk gaat naar het Wicked Wales Filmfestival. Met deze film, waarin racisme vanuit een onverwachte en humoristische invalshoek aan de kaak wordt gesteld, won Nelson in 2019 de prijs in de categorie ‘Fictie Bovenbouw’ tijdens het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Het lijkt erop dat deze winst van Nelson de leerlingen in de onderbouw geïnspireerd heeft, want er is meer nieuws om trots op te zijn! Dit jaar hebben leerlingen van Maris BP in de categorie ‘Fictiefilm Onderbouw’ de eerste prijs gewonnen tijdens het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Het zijn, niet helemaal toevallig, ook de winnaars van het eerste Maris BP Filmfestival die nu ook op het nationale podium met de prijs aan de haal zijn gegaan.

Deze komische korte film van Levi Numann, Ocean Hamerlinck, Joris Janssen en Philip Schonewille uit 2pA is een lofzang op de verbeelding. In de film zien we twee jongens in een doodgewone schoolklas op een doodgewone schooldag. Door de verveling slaat hun verbeelding op hol en wanen de jongens zich in een epische scene in een Galaxy Far Far Away. Het is duidelijk dat het filmpje met veel plezier, talent en passie voor het vertellen van een verhaal in elkaar is gezet.

Ook Joachim Anemaet uit de 5e klas viel in de prijzen. Hij won de 2e prijs in de categorie ‘Fictiefilm Bovenbouw’. Zijn inzending ‘De Bal’ is een geweldige ode aan Buster Keaton en Charlie Chaplin met goede slapstick, mooie wijde shots en de muziek bindt het allemaal samen tot een mooi geheel. De sectie Woord & Beeld is waanzinnig trots op deze jonge filmmakers!

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten