13 oktober 2020
Doe mee met het Filmatelier voor groep 7 & 8!

Bij het vak Woord en Beeld voor VWO en HAVO op Maris Belgisch Park staat het vertellen van een verhaal centraal. In de overtuiging dat deze vaardigheid in onze tijd van steeds groter belang is geworden

Film, fotografie en nieuwe media; maar ook strips tekenen, een reclame-campagne verzinnen en het schrijven van short stories maken onderdeel uit van het curriculum.  

 Vanuit het vak Woord & Beeld wordt er elk jaar een filmfestival georganiseerd op het Belgisch Park aan de hand van een thema. De beste films sturen we door naar het Nederlands Filmfestival voor Scholieren. De afgelopen drie jaar zijn onze leerlingen daar in de prijzen gevallen. Dat is natuurlijk hartstikke tof!  

 Daarnaast beginnen we dit jaar met een symposium waarbij het verhalen vertellen de rode draad vormt. Er komen experts uit de verschillende ‘Woord & Beeld-werelden’ op bezoek. Maar wat zijn deze ‘Woord & Beeld- werelden’? Dit zijn verschillende domeinen waarbinnen wij onze lessen vormgeven die gekoppeld zijn aan domeinen uit de samenleving. Mensen die werkzaam zijn in de journalistiek, schrijvers, tekenaars, politici, filmmakers, rechters, advocaten of officieren van justitie. Kortom allemaal beroepen waarbij het vertellen van een verhaal het verschil kan maken. Het vak Woord & Beeld is voor de creatieve leerlingen een oase van inspiratie waarbinnen zij zich kunnen ontplooien en vormen.  

Zit je in groep 7 of 8 en wil je al meemaken hoe Woord & Beeld werkt?

Gedurende vier woensdagmiddagen ga je aan de slag met de basis van film, zoals bijvoorbeeld camerastandpunten, licht, beweging, green screen en editen.  

Je bent van harte welkom op vier opeenvolgende woensdagmiddagen van 13:30 uur tot 15:30 uur. De Film-ateliers starten op de volgende dagen: 

Het 1e op wo. 28-10-2020.
Het 2e op wo. 2-12-2020 
Het 3e op wo. 27-01-2021– Ook voor groep 7!

Je opgeven kan door een e-mail te sturen naar belgischpark@mariscollege.nl met je naam, contactgegevens en de naam van je basisschool. Deelname kost 25,- euro.
Tot ziens!

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten