22 september 2020
De Hotspot Techniek aan Zee is een feit

We noemen het Een Vliegende Start!

De eerste groepen leerlingen hebben kennis gemaakt met expeditie Robotica ‘Vliegen met Drones’. Na een instructie en informatieve filmpjes gingen ze enthousiast aan de slag met hun eigen drone en leerden zij hem in elkaar te zetten, te besturen en er testen mee uit te voeren. Vragen als: ‘Hoe komt het dat een drone een bocht kan maken?’ en ‘Hoe laat je de drone flippen?’ werden proefondervindelijk beantwoord: gewoon door het te doen.

Ruimte om te vliegen is er genoeg, want de Hotspot is meer dan 14 meter lang en 12 meter hoog. Voldoende gelegenheid dus om een enorm parcours aan te leggen voor klasgenoten waarlangs ze de drone van START tot LANDINGSBAAN behendig, zonder omwegen, van A naar B moeten vliegen. De meest creatieve routes werden dan ook opgebouwd om het de tegenpartij zo mogelijk te maken.

De komende weken volgen ook alle andere 2e-jaars leerlingen van het Maris College de lessen ‘Vliegen met Drones’. We verheugen ons op het enthousiasme waarmee ook zij gaan experimenteren met deze nieuwe technieken in onze Hotspot aan de Scheveningse haven.

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten