Werkweek Klas 1

Op maandag 17 september vertrokken we met 187 brugklassers, 14 hulpmentoren en 15 leerkrachten richting “Zonnewende” in St Michielsgestel in Brabant.

En wat boften we met het weer! De hele week 24 graden of hoger qua temperatuur, dus de regenkleding kon in de koffers blijven.

Aangekomen op de plaats van bestemming hebben de leerlingen eerst samen met hun mentor en hulpmentor het terrein verkend en daarna konden we gaan lunchen. Na de lunch hadden de leerlingen tijd om hun kamers in te gaan richten en te bepalen wie boven of onder zou slapen.

Vervolgens stond de sportmiddag op het programma en die werd georganiseerd door de SDV’ers die mee waren. Het was leuk om te zien dat we zoveel fanatieke en sportieve leerlingen hebben in de brugklas dit jaar.

Hierna stond het eerste “blok” op het programma, gevolgd door het diner en weer een blok. Tussendoor was er natuurlijk ruimte genoeg om even wat voor jezelf te doen en omdat de leerlingen geen telefoon bij zich hadden, zag je dat ze ook echt contact met elkaar maakten door samen te spelen in de speeltuin, te kletsen, te tafeltennissen, te voetballen, tikkertje te spelen, etc.

De eerste dag werd ’s avonds afgesloten met een stevige avondwandeling door het bos en toen was het al weer tijd om te gaan slapen, maar daar dachten veel kinderen anders over J. Er waren zelfs leerlingen bij die overdag nog niet voldoende gesport hadden en onder leiding van mevrouw Braam nog wat sportieve oefeningen in pyjama wilden doen. Na het ontbijt (met gekookte eieren) werden er weer een aantal blokken afgewerkt en ’s middags was het tijd om naar Den Bosch te gaan met de bus.

Na het bezoek aan de altijd indrukwekkende St Jan, mochten de kinderen zelf het centrum van ’s Hertogenbosch verkennen. Gelukkig was iedereen was ook weer op tijd op het verzamelpunt aanwezig en bij terugkomst op Zonnewende hadden de leerlingen weer even wat tijd voor zichzelf. ’s Avonds moesten de leerlingen tijdens het “dierengeluidenspel” de hulpmentoren zoeken en dat was lang niet altijd even makkelijk in het donker. Vooral de eend was moeilijk te vinden. Na het avondspel mochten de leerlingen nog even lekker dansen in de feestzaal en toen zat dag 2 er voor de meeste leerlingen ook al weer op.

Woensdag is traditiegetrouw de dag van de keuzes en dit jaar konden de leerlingen kiezen uit een 7-tal activiteiten waaronder o.a. een wandeling naar het “Oermuseum”, een creatieve middag, basketbal en een tafeltennistoernooi. Ook dit jaar is de hoofdprijs in de vorm van “het Gouden tafeltennisbadje” bij het tafeltennistoernooi wederom naar meneer Hoogewoning gegaan. ‘s Avond was er de Bonte Avond en konden we eerst genieten van een aantal zeer leuke en goede optredens. Daarna hebben de kinderen nog tot in de late uurtjes gedanst op de muziek die door onze eigen dj Ingmar werd gedraaid. De volgende morgen was het al weer tijd om richting Den Haag te vertrekken en tijdens de terugweg hebben een hoop kinderen nog wat slaap ingehaald.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en zonnige werkweek met allemaal leuke brugklassers die elkaar beter hebben leren kennen.