Projectdagen Klas 2

Veiligheid

De projectdagen van klas 2 stonden in het teken van ‘veiligheid’. Tijdens verschillende actieve lessen werd dit onderwerp van verschillende kanten bekeken. Zo werd er in de gymzaal gewerkt aan zelfverdediging. Op de donderdag werd er een interactief theaterstuk gevolgd over veiligheid in het verkeer. Hopelijk heeft het de leerlingen er toe aangezet om veilige keuzes te maken.
Er waren ook verschillende opdrachten buiten school. Zo moesten de leerlingen onderzoeken op wat voor manier beveiliging plaatsvindt in winkels. Ook werd er gekeken naar camera’s die op straat hangen en daar de veiligheid bewaken.

Het uitstapje van deze projectdagen was naar de Gevangenpoort. In de voorbereidende les werd gekeken naar overtredingen en bijbehorende strafmaatregelen zoals die eeuwen geleden plaats vonden. In de Gevangenpoort kon men met eigen ogen zien hoe men vroeger opgesloten zat en hoe die straffen werden uitgevoerd.

Sommige klassen zijn actief aan de slag gegaan met EHBO les. O.a. het stelpen van een bloedneus en het aanleggen van een verband kwamen aan bod. Ook hebben alle klassen een EHBO boekje in elkaar gezet. Hierbij zijn verschillende onderwerpen onderzocht en is op papier gezet hoe om te gaan met flauw vallen, bot breuken, allergische reacties, reanimatie, het verzorgen van een wond, etc.
Het waren gezellige dagen waarbij er vooral veel werd gedaan.