Over Bohemen

Maris College Bohemen

Op Maris College Bohemen bieden wij onderwijs aan alle leerlingen met tl (mavo) en/of vmbo-kader (KL). Leerlingen met dubbeladvies (KL t/m TL) zullen starten in een kansklas (KGT) waar je zowel cijfers op kader als op TL-niveau krijgt. De school heeft een gezellig en modern gebouw waar je elkaar tegenkomt en elkaar leert kennen. Het heeft maar liefst twee gymzalen, een eigen danszaal, fitnessruimte en sportvelden. Daarnaast is het goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Duidelijke regels zorgen voor een plezierige sfeer op school.

In de bovenbouw volgen onze kaderleerlingen een door henzelf gekozen beroepsrichting. Op Maris Bohemen zijn dat ‘Management & Lifestyle’, ‘Sport, Dienstverlening & Veiligheid’, ‘Economie & Ondernemen’ en ‘Produceren, Installeren & Energie’.
Om een weloverwogen keuze te maken voor een van deze beroepsrichtingen, krijgen alle leerlingen in de onderbouw ruimschoots de gelegenheid om kennis te maken met de beroepsgerichte vakken. Wij hebben oog voor ieder kind als individu. We bieden kansrijk onderwijs, gericht op de toekomst.

Lifeskills, Digiskills & StudySkills

Naast het opdoen van kennis en vaardigheden op het gebied van taal en rekenen, vinden we het minstens zo belangrijk dat onze leerlingen ook hun andere talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Dit doen zij tijdens Flexvakken, waarin ze aan de slag gaan met popmuziek, Onderzoek & Ontwerpen, LifeSkills en Groen. LifeSkills lessen is een lesprogramma waarin er aandacht is voor levensvaardigheden zoals communicatieve vaardigheden en het omgaan met emoties. Naast de LifeSkills lessen besteden we veel aandacht aan digitale vaardigheden, door middel van DigiSkills lessen. Door het gebruik van de planagenda worden leerlingen eigenaar van hun eigen leerproces en ontwikkelen zij zogenaamde Executieve Functies als; reflectievermogen, plannen en organiseren (StudySkills). 

 

Atelier Bohemen

Onder de naam Atelier Bohemen worden er gratis veelzijdige en creatieve naschoolse activiteiten aangeboden. Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen de mogelijkheid krijgen om zich ook op deze vlakken te kunnen ontwikkelen. Bovendien is het een leuke manier om elkaar te ontmoeten na schooltijd.

 

Theaterklas

Theaterklas Bohemen, de klas voor leerlingen die graag op het podium staan of toneel willen leren spelen. De leerlingen in deze klas zullen vier uur in de week theaterles volgen. Bovendien zullen zij, buiten schooltijd, theatervoorstellingen gaan bezoeken.