21 november 2022
Leerlingen Maris Waldeck schenken 320 cadeautjes aan stichting Sintvoorieder1!

Vanaf begin november neemt de opwinding bij de meeste families weer toe. Op het Sinterklaasjournaal vertelt de Goedheiligman over pakhuizen vol cadeautjes. De speelgoedgidsen vallen op de deurmat. En op school wordt aandacht besteed aan schoencadeautjes en het maken van verlanglijstjes.

Voor 1 op de 10 kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is een cadeautje op Sinterklaasavond helemaal niet vanzelfsprekend. Het is ook niet uit te leggen dat de Goedheiligman hun huisje voorbij rijdt, terwijl vriendjes en klasgenootjes wél cadeautjes krijgen. De impact op de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind is hierdoor groot. 

Stichting Sintvoorieder1 zet zich in om deze gezinnen te ontzorgen en om een glimlach te toveren op het gezicht van deze kinderen (en hun ouders) op pakjesavond. Want ieder kind verdient het om gezien te worden op 5 december en een cadeautje te krijgen.

Toen de leerlingen van Maris College Waldeck hoorden van de stichting Sintvoorieder1, twijfelden ze geen moment! Zij besloten de mouwen op te stropen, geld in te zamelen, de opbrengst van de kerstballenactie van 2021 voor de Dickensmarkt tevoorschijn te toveren en met veel liefde cadeaus te kopen. 

De enorme hoeveelheid cadeaus zijn afgelopen vrijdag in de live uitzending van Den Haag FM en Radio West in de tijdelijke studio in de Centrale Bibliotheek in Den Haag aangeboden.

Marielle Haasnoot, docente Maris Waldeck: “Dit is een liefdadigheidsactie van de leerlingen om trots op te zijn! Op naar een magische 5 december voor iedereen!”

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten