8 juni 2022
Leerlingen Maris Belgisch Park winnen eerste Rijnlandcup

Op 7 juni was de Rijnlandcup finale, een initiatief van de RKC van netwerk Rijnland, vond plaats op de zolder van het stadhuis in Rotterdam.

De RKC heeft samen met Jane Goodall institute Nederland / Roots & Shoots en de Leidse Biologenclub een projectopdracht ontwikkeld waar leerlingen voor een lokale opdrachtgever een daktuin ontwerpen op een bestaand gebouw. De winnaars van de schoolfinales mochten hun daktuinontwerp motiveren en presenteren om kans te maken op de Rijnlandcup 2021/2022.

Vakjury onder de indruk
De vakjury, waar de Leidse Biologenclub, Jane Goodall institute, Gemeente Rotterdam en de Netwerkregisseurs de deel van uitmaakten, was blij verrast en onder de indruk van de presentaties en ontwerpen. Maar het onderzoek en ontwerp van Minke, Maya en Luna van het Maris College Belgisch Park was het meest compleet en doordacht. Zij waren dan ook de winnaars van de eerste Rijnlandcup.

Natuurinclusive daktuin voor Caballerofabriek
De leerlingen van het Maris College hebben in opdracht van Vastgroepbedrijf Local een duurzame natuur inclusieve daktuin ontworpen voor het dak van de Caballero Fabriek in Den Haag. Een bloemenrijke tuin voor uiteenlopende doelgroepen waarin rekening gehouden met worden met de fases waarin de daktuin aangelegd wordt.

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten