1 juni 2022
Techniek aan Zee: Winnaars project Het vliegplan

Maandagavond 23 mei vond in onze Hotspot Techniek aan Zee de bekendmaking plaats van de winnaars van het project ‘Het Vliegplan’. De winnende teams van verschillende Maris locaties hebben hier de felbegeerde prijs in ontvangst genomen: een vlucht in een vier-persoons Cessna vanaf Rotterdam Airport over Hoek van Holland, richting Scheveningen, over de Maris locaties! 

Techniek project ‘Het Vliegplan’

Onder de bezielende leiding van Django Boer, piloot en eigenaar van Aeroplane Cruise Rotterdam, hebben alle 3e jaars leerlingen die NASK (Natuur- en Scheikunde) in hun vakkenpakket hebben, een presentatie gekregen over de luchtvaart en het maken van een uitvoerbaar en goedgekeurd vliegplan. Pure natuur-, wis- en scheikunde in de praktijk!

Na de presentatie zijn de leerlingen in groepjes van twee of drie verdeeld. Met een aantal gegevens zijn zij aan de slag gegaan om voor hun eigen vlucht de massabepaling, massaverdeling, de momenten en het zwaartepunt te berekenen op basis van de gewichten van de groep incl. bagage, brandstof, piloot, etc.

Nadat alle gegevens nauwkeurig waren berekend, zijn de groepjes per locatie een professionele presentatie gaan maken om vervolgens te presenteren aan de andere teams. Onder leiding van Django Boer en de NASK docent werden de teams beoordeeld. Van iedere locatie sprong er één team met kop en schouders boven de andere teams uit en zij gaan de vlucht daadwerkelijk maken.  

Wij wensen de leerlingen heel veel plezier!

Lees meer over de samenwerking tussen luchtvaart en onderwijs

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten