24 mei 2022
Kunstwerken Belgisch Park in museum Beelden aan Zee
Tot en met 29 mei is het werk van onze leerlingen van het Maris Belgisch Park te bewonderen in museum Beelden aan Zee.
 
De leerlingen hebben de afgelopen twee maanden gewerkt aan een alternatieve tentoonstelling van Elisabeth Frink. De tentoonstelling Elisabeth Frink – Man is an Animal, een samenwerkingsproject met het Gerhard-Marcks-Haus in Bremen, kon in Zee geen doorgang vinden wegens de coronapandemie. Museum Beelden aan Zee is voornemens om het werk van Frink te tonen maar dat zal op zijn vroegst over enkele jaren zijn.
 
De leerlingen hebben daarom een aantal kunstwerken gemaakt naar aanleiding van het werk van Elisabeth Frink. Ze ontwierpen met die werken een alternatieve tentoonstelling. Net als bij een echte tentoonstelling moest er een selectie gemaakt worden. Docenten Saskia Laurant en Tim van Broekhuizen selecteerden 16 kunstwerken van 90 leerlingen. Sommigen werkten in groepsverband, anderen alleen.
 
Op donderdag 21 april 2022 presenteerden 25 leerlingen hun werk aan conservator Dick van Broekhuizen in Studio aan Zee. Ze kregen ook een les in hoe je een kunstwerk kan beoordelen. Vervolgens werden er 6 kunstwerken uitgekozen om in Studio aan Zee tentoon te stellen.
 
Benieuwd naar alle inzendingen? Bekijk het hier
 
Wij verbinden ons aan jouw toekomst!

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten