25 maart 2022
Flex Groen, een middag vol activiteiten en LOB!

Dit schooljaar krijgen de leerlingen van leerjaar 1 en 2 op Maris Bohemen het nieuwe flexvak ‘Groen’.

Luke van Loo en Melissa Weijgertse, beiden biologiedocenten, hebben een mooi programma gemaakt waarin diverse onderwerpen binnen de blauw-groene sector aanbod komen.

De leerlingen maken kennis met biodiversiteit waarbij een rondleiding door de duinen, onder begeleiding van de boswachters, op het programma staat.

Naast onderwerpen die aanbod komen zoals; de leefbare stad, klimaat, groene omgeving en de biohutten in de haven, is er ook een samenwerking tot stand gekomen tussen het Maris College en Yuverta (voorheen mbo Wellant in Rijswijk).

Vrijdag 18 maart jl. zijn alle ‘flex Groen leerlingen’ op bezoek geweest bij Yuverta en hebben daar toffe workshops gedaan!

Bij de workshop paraveterinair werd het gedrag van de dieren uitgelegd. Van een shetlander tot alpaca, een ieder dier met z’n eigen gedragingen. Als klap op de vuurpijl werden er flammkuchen gemaakt en gegeten bij de workshop food.

De volgende periode komen studenten van Yuverta gastlessen verzorgen op Bohemen. Door deze samenwerking vo-mbo maken de leerlingen op een actieve en inspirerende manier kennis met opleidingen en beroepen in de blauw-groene sector!

Bij dierverzorging leerden zij alles over het verzorgen van konijnen, cavia’s en andere knaagdieren.
bij de workshop bloem, groen & styling werden de mooiste bloemstukken gemaakt.
bij de hoveniers werd geleerd hoe je een terras betegeld en tijdens de workshop Leefbare stad en klimaat werden moodboards gemaakt van de groene omgeving.

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten