6 februari 2022
Bezoek NOS Stories

Donderdag 27 januari 2022 is NOS Stories langsgekomen op Maris Bohemen. NOS Stories maakt nieuws voor jongeren en plaatst dit op de sociale media zoals Instagram en YouTube.

Ze hebben aan drie klassen een gastles over het nieuws gegeven en vroegen aan de leerlingen: Wat is ‘nieuws’? Volg jij het nieuws? Welke nieuwsonderwerpen vind jij interessant? Waarom zie je bepaalde gebeurtenissen wel of niet op het nieuws? Ook mochten de leerlingen zelf ideeën geven voor nieuwe onderwerpen voor NOS Stories. Een suggestie, van Amira El Mokadem uit 4bA, was dat jongeren voor hun werk soms zware dozen moeten tillen terwijl dit wettelijk niet door de baas gevraagd mag worden. NOS Stories vond dit een interessant onderwerp en gaat kijken of er meer jongeren zijn die hiermee te maken hebben. Wie weet, misschien zien we het binnenkort op NOS Stories!

De les werd afgesloten met een Kahoot quiz en de leerlingen die actief het nieuws hebben gevolgd, hebben toen leuke prijzen gewonnen!

 

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten