2 februari 2022
Leerlingen aan de slag met de toekomst van Europa

Leerlingen van de tweetalig mavo van het Maris College Houtrust ontvingen op woensdag 26 januari twee bijzondere gasten tijdens het internationaal schoolevenement ‘De toekomst van Europa in relatie tot het thema vrede en recht op het Europese continent’.

Niemand minder dan de Haagse burgemeester, Jan van Zanen, en de ambassadeur van Bosnië en Herzegovina, Almir Sahovic, waren hierbij aanwezig.

Tegelijkertijd vond op het Second Gymnasium in Sarajevo, Bosnië hetzelfde evenement plaats in aanwezigheid van de burgemeester van Sarajevo en de Nederlandse ambassadeur ter plaatse. Via videoverbinding maakten burgemeesters en ambassadeurs in beide landen contact met elkaar.

Ook leerlingen van Maris Houtrust en van de Bosnische school legden contact met elkaar. Na de korte presentatie van de Haagse burgemeester over Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht, schreven zij een boodschap met hun visie op de toekomst van Europa. Deze boodschappen worden bewaard in tijdcapsules en over 30 jaar geopend.

Op een grootschalig Haags Europa eindevenement, dat plaatsvindt op 22 februari 2022, zullen de conclusies van een Q&A met burgemeester Van Zanen worden gedeeld.

De Europese Unie heeft de conferentie ‘Toekomst van Europa’ gelanceerd om de betrokkenheid van burgers (inclusief jongeren) te vergroten. In het kader daarvan worden in Den Haag worden circa 10 evenementen georganiseerd.

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten