21 december 2021
Filmtalent Levi Numann wint ook dit jaar eerste prijs

Levi Numann (14) wint voor de tweede keer de eerste prijs bij het Nationaal Film Festival voor Scholieren. Vorig jaar deed hij mee met drie klasgenoten, maar dit jaar maakte Levi in zijn eentje een animatiefilm en sleepte hij hiermee nogmaals de eerste prijs in de wacht!  De jury noemt dat Levi een goed oog voor detail heeft en dat er goed gebruik is gemaakt van de achtergrondmuziek en verschillende camerahoeken. Zowel de animatie als de geluidseffecten zijn vrijwel professioneel gedaan. Eindeloos interessant om te zien. 

De animatie ARAAM (A Robot And A Mirror) gaat over een robot die in zijn eentje door de woestijn reist en daar zichzelf tegenkomt in een spiegel. ‘Ik heb niet van tevoren een script geschreven wat je zou verwachten bij een 3D animatie’, vertelt Levi. ’Ik ben vanuit een basisidee begonnen en tijdens het proces ontstond het uiteindelijke verhaal. Ik had al wel eerder animatie verwerkt in een film, maar dit is de eerste keer dat ik een volledige 3D animatie heb gemaakt.’  

Het Maris College Belgisch Park is erg trots op Levi. ‘Het is heel fijn om Levi in je klas te hebben,’ zegt Saskia Laurant, docent Woord en Beeld. ‘Je geeft hem een concept of een afbeelding en meteen ontstaat er een verrassend verhaal bij hem. Dit kan resulteren in een tekening, een geschreven tekst, een strip of een film. De winnende film was een animatiefilm, maar hij heeft ook een fictieve film en een documentaire gemaakt. Afgelopen week maakte Levi in opdracht van de school een making off van een filmdag op school. Echt een filmtalent!’ 

Levi’s film is een paar weken geleden vertoond op het internationale Filmfestival in Griekenland waarna er een online Q&A plaatsvond, waarbij internationale filmmakers vragen stelden aan hem. Zijn film wordt de komende tijd ook in andere landen vertoond, zoals Italië, Ierland en Kroatië. De animatie is afgelopen weekend ook vertoond in Georgië en daar heeft Levi zelfs de eerste prijs in de wacht gesleept voor beste animatiefilm!

Doet Levi volgend jaar weer mee met de filmfestivals? Ja, natuurlijk! Hij heeft al een idee van wat hij wil maken en is daar al mee bezig. We zijn erg benieuwd.

Play Video

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten