28 november 2021
Project schooltuinen

De  2e klassen van Maris Houtrust zijn begonnen aan het Project Schooltuinen. Wat hebben de leerlingen hard gewerkt! Ze hebben gezamenlijk en met hulp van een aantal docenten 19 m3 tuinaarde naar hun tuinbakken gesjouwd!

Dit jaar zullen de 2e klassen de verantwoordelijkheid krijgen om een eigen tuinbak te onderhouden. Hierin krijgen de groepjes eigen zeggenschap over wat ze willen verbouwen, hoe en wanneer, maar ook wat nodig is om hun planten goed te laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgebouwd irrigatiesysteem of plexiglas om een broeikaseffect te krijgen en meer warmte bij de plantjes te laten komen. Een hele uitdaging dus!

Op vrijdag 15 oktober hebben de groepen hun eerste bollen geplant. Deze passen namelijk goed bij het seizoen en kunnen dan na de winter tot bloei komen. In het voorjaar kunnen de leerlingen hun opbrengst doneren aan een goed doel of aan mensen om hen heen die blij worden van een mooi bloemetje. Daarna zaaien de groepen hun bak in voor de tweede ronde om aan het einde van het schooljaar de laatste opbrengsten op een markt te verkopen. Dit kan dan weer als puur zelfgekweekte groenten, maar ook als bereid product, zoals gerechten of soep.

Al met al is het een project waarin vele leergebieden samen komen. Leerlingen ontwerpen, plannen, onderzoeken en meten, allemaal om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. En uiteraard… komt ere toe wie haar of zijn bak het allerbeste weet te onderhouden!

Play Video

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten