9 november 2021
Happylessen klas 2

Lekker in je vel zitten vinden we belangrijk bij ons op school. Iedereen heeft wel eens een dip, dat is niet leuk, maar bij de meeste mensen gaat het na een paar dagen weer over. Als het langer duurt, kan het zijn dat er meer speelt.  

Je gelukkig voelen is een toestand die je sterker en weerbaarder maakt. Geluk gaat bijvoorbeeld samen met betere schoolprestaties en meer energie. Om op tijd te signaleren dat een dipje langer duurt dan een paar weken gaan we in klas twee starten met de Happylessen. Deze lessen worden verzorgd door Youz. Happyles bestaat uit de onderdelen die u hiernaast kunt lezen. 

Als laatste vindt er een adviesgesprek plaats met de leerling. De reden dat zij met iedereen in gesprek gaan, is om te voorkomen dat degenen met wie het niet goed gaat ‘eruit springen’ (als alleen zij een extra gesprek zouden krijgen en anderen niet). 

Klassikale introductie les 

Face-to-face les over geluk en niet lekker in je vel zitten. 


Twee e-learning lessen
 

Met theorie, oefeningen, tips en filmpjes. 

Afsluitende klassikale les 

Face-to-face les met herhaling van lesstof. 

Happylestest 

Online vragenlijst over depressie, welbevinden, thuissituatie, middelengebruik, schoolverzuim; voor- en nameting.

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten