25 september 2021
Kamp 2021 - Een spetterend avontuur  

Het Maris College heeft het nieuwe schooljaar feestelijk ingeluid met een mooi brugklaskamp. Ook de (onderhand) tweedeklassers zijn van donderdag tot zaterdag op kamp geweest. Zij hebben door de omstandigheden en maatregelen vorig jaar niet de kans gehad om elkaar middels een kamp beter te leren kennen. Daarom is het brugklaskamp voor hen omgedoopt tot “waterkamp”. En wat was het een feest!   
 

Het enthousiasme was al volop aanwezig toen iedereen zich stipt om 07:45 moest verzamelen bij de bussen. Nadat de tenten, slaapzakken en tassen achterin de bus gestald waren, begon de reis naar Port Zélande.   
 

Daar eenmaal aangekomen, stonden de tenten in een mum van tijd gezellig naast elkaar op de camping en konden de instructies voor het middagprogramma gedeeld worden. In groepjes mochten de leerlingen zich wagen aan de vele activiteiten, georganiseerd door Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam. Suppen, zeilen, krabben vangen, windsurfen, waterjumpen en zwerven door een groot waterparcours; alles kwam voorbij gedurende de drie dagen in Zeeland. Ook het zwembad op Port Zélande was een groot succes. 


Daar eenmaal aangekomen, stonden de tenten in een mum van tijd gezellig naast elkaar op de camping en konden de instructies voor het middagprogramma gedeeld worden. In groepjes mochten de leerlingen zich wagen aan de vele activiteiten, georganiseerd door Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam. Suppen, zeilen, krabben vangen, windsurfen, waterjumpen en zwerven door een groot waterparcours; alles kwam voorbij gedurende de drie dagen in Zeeland. Ook het zwembad op Port Zélande was een groot succes.   
 

Het avondprogramma viel ook goed in de smaak. Op de eerste avond konden de leerlingen kiezen voor levend stratego, het douanespel of een flinke wandeling naar het strand. De tweede avond stond in het teken van de spooktocht. Onze veelzijdige leerlingmentoren hebben zich zo angstaanjagend verkleed en zich zo goed verstopt in het donkere bos, dat de kreten van de leerlingen tot ver over de camping te horen waren.   
 

Naast nog een paar fijne activiteiten, stond de laatste dag voor de leerlingen ook in het teken van opruimen. Samen de tenten afbreken, het veld schoonmaken en klaarmaken voor de terugreis. Tussendoor nog een laatste duik in het zwembad en genieten van een heerlijk bord met patat en snacks. Na drie fantastische dagen werden de leerlingen ‘s avonds weer afgezet voor de school, moe maar zeer voldaan.  
 

De leerlingen van het Maris College hebben zich voorbeeldig gedragen en belangrijker: ze hebben de kans gehad en gepakt om kennis te maken met elkaar en te genieten van elkaars gezelschap. Het was een onvergetelijk avontuur!  

Delen met

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Andere berichten